Det kan være svært at slippe af med algerne, når man bor i Danmark. Derfor er algebehandling af fliser noget, de fleste danske boligejere kender til. Ja, ofte har mange selv været nede på knæ for at skure med diverse børster og midler. Men der findes en løsning, der virker bedre end de fleste andre. Det handler nemlig om at finde den rette algebehandling, der kan få dine fliser til at skinne som nye igen. Danmark er et af de lande i verden, hvor alger er et særligt udbredt problem hos mange boligejere. Det skyldes blandt andet vores fugtige klima, der deles af lige mængder af regn og sol.

Og fordi det er svært at stoppe de grønne alger i at komme på besøg, er det endnu vigtigere at danske boligejere bliver klar over, hvordan man udfører en algebehandling af fliser. Det bedste tidspunkt at udføre en algebehandling er om foråret, når vinteren og kulden har sluppet sit tag på overfladerne. Her er det nemlig nemmere at få adgang til algerne.

Algebehandling af fliser: sådan gør du det mest effektivt

Mange boligejere kommer et stort skridt af vejen, ved at udføre en algerens af fliser med rindende vand og en hård børste. Men af og til skal der hårdere midler i brug, og så kan man få brug for et algebehandlingsmiddel, der bedre kan opløse de grønne alger, der har sat sig fast i overfladen på fliserne. På den måde sikrer du dig, at din terrasse bliver pæn igen.

Det er altid vigtigt at sikre sig, at man gør brug af et algebehandlingsmiddel, der er godkendt til algebehandling af fliser, også kendt som fliserens. Du kan læse mere om hvilke midler, der er godkendte, på Miljøministeriets hjemmeside. Hvis du er i tvivl om hvilke midler du skal bruge bør du tage fat i din lokale specialist. Dermed er du sikker på ikke at komme til at gøre skade på miljøet.