Det er altid nemmere at træffe en beslutning, hvis man går flere sammen om den. Måske bor du i et lille hus og føler ikke, at du ville få brug for alt den strøm, der bliver produceret af et solcelleanlæg, måske bor du i lejlighed og føler, at elregningen er alt for stor, når den kommer ind ad brevsprækken hver tredje dag, måske har du en helt anden situation. Uanset hvad er det altid en god idé at læse lidt og finde ud af, hvad den helt rigtige løsning til dig er, så du hverken bruger tid eller penge unødigt.

Del solcellerne med boligforeningen

Den mest brugte løsning, som også er en af dem, der er meget lette at iværksætte, er at kontakte sin boligforening og derigennem lave en kollektiv beslutning om at spare penge og ligeledes at spare på miljøet. Denne løsning bruges ofte i store opgange, hvor mange lejlighedsejere eller andelsejere føler, at de penge, de bruger på strøm, både er brugt forkert og i for høj grad.

Vil man i stedet etablere et bofællesskab, hvor man får bygget solcelleanlæg, enten på taget eller i sin gård, skal man gennem sin boligforening først få skabt enighed om, at dette er den rigtige beslutning. Vil man have hjælp til at overtale naboerne, kan man med fordel kontakte en forhandler for at få helt nøjagtige tal, der vil vise, hvor mange penge og CO2, jeres nye investering vil spare.

Hvis man skynder sig, kan man også stadig nå at benytte sig af den tilskudsordning, der er blevet istandsat af regeringen, også selvom man agerer på vegne af en boligforening. Sidste frist for at søge om tilskud er den 31. maj 2015. Dette vil gøre, at det vil være en mindre investering end ellers, når man skal bygge de mange solcelleanlæg i gården eller på taget. Til at starte med kan man kontakte en række naboer og høre, om der er stemning for den nye løsning.